Utrechter is het zat en maakt kunstwerk van lachgaspatronen

Het is een doorn in het oog van vele Utrechters; de vele lachgaspatronen die overal in de stad rondslingeren. Ook kunstenaar Michiel Kuijper ergerde zich groen en geel aan de patronen en besloot in actie te komen. Hij roept Utrechters op lachgaspatronen op te rapen en naar hem op te sturen zodat hij er een kunstwerk van kan maken. Hij vertelt zijn verhaal in aflevering 3 van Campus radio.

Kuijper (35) ergerde zich al heel lang aan de patronen maar toen hij op een dag zag dat zijn buurvrouw een schaafwond op haar gezicht had doordat ze van haar fiets was gevallen door de patronen was de maat vol voor Kuijper.  Hij postte een bericht op Facebook en kon rekenen op enorm veel support. Zijn Facebookbericht kreeg meer dan 660 likes en werd meer dan 155 keer gedeeld. Veel mensen reageerde enthousiast en dit op moment heeft Kuiper meer dan 4000 patronen. Ook is hij de samenwerking aan gegaan met de Nationale Duurzame week  om nog meer aandacht te vragen voor zijn doel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat gaat het worden? 

Op dit moment heeft Michiel nog geen idee wat hij er mee gaat maken “Ik wil iets doen met de stad Utrecht. Misschien wil ik een skyline maken of wil een replica van de Dom maken. Maar ondertussen wordt iedereen aangemoedigd om hard door te sparen. want hoe meer ik er heb, hoe mooier het kunstwerk kan worden!”

Luister de reportage over de lachgaspatronen hier:

 

                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

Veel Utrechters voelen zich geroepen
en helpen een handje mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.