Wat kan je allemaal doen met zwerfafval?

 

Zwerfafval is vandaag de dag nog steeds een probleem. Nu zijn er meerdere tips om zwerfafval te voorkomen. Maar in uitzending vijf is te zien dat kunstenares Sandra Westgeest een ander soort oplossing heeft, zij maakt kunst van afval. In het korte filmpje hieronder laat zij één van haar kunstwerken zien. 

 

Maar je kunt nog veel meer dingen maken van afval. Hieronder zijn drie knutselwerken te zien die vrijwel iedereen thuis kan maken.

Kunstwerk 1: een rups van doppen
Laten we makkelijk beginnen. Bewaar een aantal doppen van je flessen drinken en dan ben je al bijna klaar. Wat je verder nog nodig hebt is lijm, twee even lange touwtjes, kralen, wiebeloogjes en iets waarmee je gaatjes in de doppen kunt maken (zoals een schroevendraaier).

                                                                                   Bron afbeelding

Kunstwerk 2: een waxinelichthouder van blikjes
Ook dit kunstwerk is niet erg moeilijk te maken. Je hebt alleen een leeg blikje drinken nodig. Om slierten van het blik te kunnen knippen heb je een kniptang nodig en een schaar. Je knipt de bovenkant van het blikje af met de tang. Daarna knip je slierten van het blikje. Deze slierten vouw je op een bepaalde manier en dan is je waxinelichthouder klaar. Kaarsje erin en aansteken maar!

 Bron afbeelding

Kunstwerk 3: een vogelhuisje van een fles
Bij dit kunstwerk is niet veel uitleg nodig. Je hebt een literfles nodig, een schaar en wat verf.
Knip de fles in drie stukken en leg het middenstuk apart. Die heb je niet nodig. Plak het bovenste deel van de fles op het onderste deel van de fles. Verf de fles in een leuke kleur en versier hem verder helemaal naar wens. Let er wel op dat het huisje buiten moet kunnen hangen, dus de verf moet daar geschikt voor zijn.

                                                                                   Bron afbeelding

Kijk uitzending vijf hier terug.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.