eSports café ziet potentie in Utrecht

Een lekkere cocktail of een goede burger is niet te missen op de menukaart van een bar of café. Zo ook bij de Ranked eSports bar in Amsterdam. Het café opende afgelopen zomer haar deuren en doelt op een hele andere doelgroep om naar het café te lokken: gamers.

Het eerste waar bij een gamer vaak aan gedacht wordt, is iemand zonder sociaal leven die zichzelf in de kelder van zijn ouders heeft verborgen. Ze worden in sommige gevallen zelfs geassocieerd met agressiviteit, iets wat President van de Verenigde Staten Donald Trump eerder dit jaar nog deed. Dat beeld is tegenwoordig in vele gevallen alleen niet meer juist, zoals Kan van Staalduinen tegenover Metronieuws ook al verklaarde.

Hij verdient net als velen anderen geld door te gamen tijdens toernooien waarmee hij geld kan verdienen. Die tak van gamen worden eSports genoemd, waarbij je flink wat geld kan binnenslepen. Zo kondigde spelfabrikant Epic Games aan dat ze 100 miljoen dollar aan prijzengeld weggeven via toernooien voor het spel Fortnite. Die toernooien en vele anderen kun je live kijken in het Ranked eSports café.

In de onderstaande video kun je precies zien wat het Ranked eSports café is en of er potentie is voor een soortgelijk café in Utrecht:

In de negende aflevering van het herfst seizoen 2018/2019 CampusTalk kun je erachter komen hoe eSports ook steeds groter worden in Utrecht. Zo sloot FC Utrecht recentelijk een deal met Kinepolis rondom de speciale tak van sport. In dezelfde uitzending kwam ook het OV aan bod dankzij een wel heel bijzondere manier van het gebruiken van de OV-chipkaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.