Europese finale World Bartenders Championship in Utrecht

TGI Fridays organiseerde afgelopen woensdag de Europese finale van de World Bartenders Championship in Utrecht. Zes bartenders uit heel Europa hadden de kans zich voor een internationale jury te bewijzen als de beste en meest technische bartender. Campus Radio was er bij en maakte een reportage die je in aflevering 6 kunt beluisteren.

Cocktails zijn populair en het is de kunst om op een zo spectaculair mogelijke wijze het lekkerste en mooiste drankje te maken. Steeds meer bedrijven organiseren zelf wedstrijden waar bartenders zich van hun beste kant kunnen laten zien. Een van de grootste wereldkampioenschappen wordt georganiseerd door TGI Fridays. In april heeft TGI Fridays zich gevestigd in Utrecht en de domstad mocht nu al de gastheer zijn van de Europese finale. Nederland werd niet vertegenwoordigd maar desondanks was er veel belangstelling en was het goed druk.

De criteria
Jurylid Ben Clayton uit het Verenigd Koninkrijk beoordeelde de zes deelnemers met hoge criteria. “Een wereldklas bartender moet van alle markten thuis zijn en echt weten wat hij of zij doet. Ik wil excellente techniek en kennis van recepten zien, maar het allerbelangrijkst is dat de bartender een feestje weet neer te zetten waar elke gast zich speciaal voelt.”


Lucas Jilek wint Europese Finale World Bartender championship

De winnaar
De winnaar van de Europese finale was Lucas Jilek uit Griekenland en won met name vanwege een zijn strakke techniek en excellente barpresentatie. Hij mag Europa gaan vertegenwoordigen in de globale finale in de  Verenigde staten.

Luister hier de reportage van campusradio

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.