Het ontstaan van de buurtconcierge

De concierge: vroeger op school was het een bekend gezicht, maar binnenkort waarschijnlijk op de straten van Utrecht ook. Sterre Hijlkema mag zichzelf sinds kort de buurtconcierge van Utrecht-Oost noemen. Hier vertelt ze over in aflevering 11 seizoen Herfst 18/19 van Campus Talk, maar hoe komt zo’n idee tot stand?

Dat begon allemaal bij het Ondernemersfonds Utrecht en Ondernemersvereniging PuurOost. Zij sloegen de handen ineen om aan het idee te beginnen. Waarom? Er was iemand nodig die onder andere de wijk netjes houdt, iemand die een aanspreekpunt kan zijn, maar ook zeker iemand met een EHBO-diploma, die ook kan inspringen bij een hartstilstand.

Dat is best een eisenlijstje, dus er werd een vacature online geplaatst. In totaal kwamen er 17 reacties op de vacature, waaruit Hijlkema de gelukkige werd. Of iedereen in de buurt haar al herkent? ‘Nog niet,’ zegt Hijlkema, ‘maar dat komt vooral omdat ik pas twee weken aan het werk ben en veel interviews heb gedaan. Ik ga binnenkort echt beginnen met mijn functie en dan hoop ik dat de buurtconcierge een heus begrip wordt in de wijk!’

De buurtconcierge gaat ook vloggen. Haar eerste vlog? Bij ons in de studio! De vlogs kan je volgen op haar instagram.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.