Horeca vacatures in Utrecht opvullen op alternatieve wijze

Een lekker hapje of drankje is natuurlijk nooit mis en al helemaal niet wanneer je dit bij een restaurant of café doet. Er is alleen wel personeel nodig om je bestelling op te nemen, het eten te bereiden en te zorgen voor goede service. Dit wordt alleen steeds moeilijker, want er zijn meer horeca vacatures dan mensen op de arbeidsmarkt.

Horecapersoneel vinden is en blijft voor vele ondernemers een moeilijke taak. Uit de cijfers van het UWV blijkt het aantal horeca vacatures nog tot 2023 zal groeien. Uit hetzelfde rapport blijkt komt ook naar voren dat Utrecht een stad met een krappe arbeidsmarkt is als het op de horecabranche aankomt.

Er is voornamelijk een probleem als het aankomt op restaurantkoks. Waar Utrecht in 2016 nog een gemiddeld cijfer scoorde op de arbeidsmarkt, was het een jaar later al een stuk slechter. Het is volgens het rapport van het UWV kenmerkend niet alleen voor Utrecht, maar voor het grootste deel in midden- en zuid Nederland.

De Koninklijke Horeca Nederland helpt ondernemers onder andere met personeelszaken en ziet dat horecaondernemers op creatieve wijze zoeken naar personeel. Zo worden er in Utrecht bijvoorbeeld afspraken gemaakt tussen verschillende zaken om elkaar te ondersteunen met personeel. Er is voor ondernemers nog een andere manier om snel personeel te werven, namelijk door middel van uitzendbureaus.

T&E Personeelsdiensten helpt met horeca vacatures

Jan Hermsen, commercieel directeur van T&E Personeelsdiensten, vertelde ons hier meer over. In het onderstaande filmpje vertelde hij ons alles over T&E en hoe een uitzendbureau mogelijk een oplossing kan bieden. Ook vertelt hij over hoe ondernemingen personeel het beste vast kunnen houden:

Voor meer informatie over het horeca probleem in Utrecht kunt u de allereerste uitzending van Campus Talk herfst 2018 bekijken. In de uitzending verteld de Koninklijke Horeca Nederland zelf over het probleem en hoe sommige ondernemingen juist wel genoeg personeel hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.