Kinderboekenweek Utrecht geopend met vriendschapsdialoog

Afgelopen woensdag is de nationale Kinderboekenweek weer begonnen. Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement worden altijd bijzondere evenementen georganiseerd voor kinderen. Dit jaar is het thema ‘Vriendschap’ en werd er in de bibliotheek van Utrecht een speciaal Kinderdialoog georganiseerd.

Kinderen van 5 tot en met 12 jaar mochten groepjes maken en werden begeleid door medewerkers van Utrecht in Dialoog. Hier werden zaken besproken die voor sommige kinderen vrij lastig kunnen zijn. Wat doe je bijvoorbeeld als je ruzie hebt met je beste vriend? Hoe leg je uit dat je je soms een beetje eenzaam voelt? Dit werd allemaal besproken in de Bibliotheek van Utrecht.

Het nut van een dialoog

Chris Groeneveld is een van de gespreksleiders tijdens het dialoog en benadrukt dat het belangrijk is om een dialoog met kinderen aan te gaan. “ We leren op school veel te leren debatteren en zijn we bezig zijn met meningsvormen. Maar het van elkaar willen leren en oprecht naar elkaar luisteren is een vaardigheid die je niet echt leert op school. Daarom is een dialoog belangrijk” Aldus Groeneveld

Andere evenementen tijdens de Kinderboekenweek

Naast het kinderdialoog zijn er nog veel andere dingen te doen tijdens de Kinderboekenweek. Zo is er aan het einde van de week een heus vriendschapsgala waar kinderen zich voor kunnen opgeven. Meer informatie zie je op de agenda van de bibliotheek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderen gaan in groepjes in gesprek

 

Luister hier vanaf  2:20 naar de hele reportage van het dialoog.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.