‘Het doel van mijn pagina is om de bizarre drukte in de bus vast te leggen’

Bus 12, als je regelmatig naar de uithof of het UMC reist ben je daar wel mee bekend. Dagelijks staan reizigers de hele rit lang op elkaar geplakt in de ,vaak benauwde, bus. In uitzending 9 van seizoen Herfst 2018/19 van Campustalk gingen wij in gesprek met reizigers om te kijken hoe zij de drukte ervaren. Om reizigers te laten weten of de bus al vol is bedacht Jesse van Someren het Facebook– en Twitteraccount ‘zit bus 12 al vol?’.

Van Someren neemt regelmatig bus 12 naar de Uithof. Hij kwam iets minder dan een jaar geleden met het idee. ,,Ik vond het altijd zo fascinerend hoe een bus zo propvol kan zitten. In eerste instantie wilde ik elke dag een foto plaatsen die goed zou scoren. Maar elke dag om half 9 in die bus zitten vind ik toch iets teveel van het goede”, aldus Van Someren

Een bericht van ‘zit bus 12 al vol?’

Zijn Facebook- en Twitterpagina hebben succes. ,,Ik heb ongeveer 300 Twittervolgers en het stond zelfs een tijdje op de schermen in bus 12.” Van Someren heeft zelf niet echt ideeen om de Uithoflijn te kunnen verbeteren. ,,Misschien moet de bus toch nog vaker komen. Het kan echt niet dat mensen soms niet meer mee kunnen. Ook zie ik vaak zat mensen vallen in de bus en ik ken zelfs iemand die een ongeluk heeft meegemaakt.”

De VVD is met het plan gekomen om studenten te laten betalen voor bus 12. Nu reizen zij met hun studenten-OV namelijk gratis door heel het land. Volgens de VVD kunnen betalende reizigers nu vaak niet meer mee door de hoeveel studenten die gratis met de bus reizen. Verslaggever Fanny van der Zeijden gaat in haar radio-item van uitzending 6  in gesprek met de VVD en Student&Starter over dit idee.

Van Someren is tegen het plan om studenten te laten betalen voor bus 12. ,,Dat gaat wel een beetje ver. Voor mensen die echt met de fiets kunnen vind ik het wel een goede regel. Maar dat is niet te controleren.”

Hieronder een sfeerimpressie van de drukte bij bus 12 in de spits:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.