Ook kinderen op zoek naar wilde dieren in de stad

Bron

Wilde dieren trekken naar de stad Utrecht. Dat is te zien in uitzending 8 van CampusTalk. Naar aanleiding van de film De Wilde Stad organiseert Natuurwijs ‘safari’s’ voor basisschoolleerlingen naar de Utrechtse bossen. 

Tijdens Stad in de Klas gaan leerlingen uit groep 4, 5 en 6 van de basisschool de natuur in. Met beelden uit de film, lesbrieven en werkbladen leren ze meer over de wilde dieren in de stad waar ze wonen. Al deze opdrachten worden dichtbij de school uitgevoerd.

In de verschillende filmpjes gaat kosmonaut André Kuipers in gesprek met stadsecologen Geert Timmerman en Anneke Blokker. Zij bespreken in de clipjes steeds een filosofische vraag over de natuur in de stad.

In onderstaand filmpje is een compilatie te zien van de informerende filmpjes met André Kuipers.

In uitzending 8 van seizoen herfst 2018/19 praten we met student dierwetenschappen Kaylee Springer over wilde dieren in Utrecht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.