Politiek: ”OV-fiets en station Lunetten oplossing voor bereikbaarheid Uithof”

In de radiouitzending van Campustalk 6 bespraken we de bereikbaarheid van het Utrecht Science Park, die op zijn zacht gezegd slecht te noemen is.  Tim Homan (Student en Starter) en André van Schie (VVD) hebben zo hun eigen ideeën over de oplossing van het probleem:

’De auto lijkt mij een zeer slecht idee’’, zegt Tim Homan, fractievoorzitter van Student&Starter stellig. ‘’Er zijn nu al files rond het Utrecht Science park, dat wordt alleen maar erger als iedereen de auto gaat pakken.’’

Wat is dan wel de oplossing? Volgens Tim moet station Lunetten een prominente rol krijgen als het gaat om de bereikbaarheid van het Utrecht Science Park. ‘Dit station zit het meest in de buurt van het Utrecht Science Park en kan geüpgraded worden naar Intercity station.’

Wachtende studenten op bus 12

OV-fiets
Volgens André van Schie, raadslid van VVD Utrecht, moeten er directe spitsbussen komen vanuit regio gemeentes zoals Leidsche Rijn en Nieuwegein. ‘’Ook de OV-fiets moet een meer prominente rol krijgen:  als we die gratis maken wordt die meer laagdrempelig toegankelijk voor studenten. Met de fiets ben je ook sneller op het Science Park dan met de bus.’’

Studenten zijn de overvolle bus 12 ook meer dan zat. Er is zelfs een speciaal twitter-account aangemaakt met de naam ”Zit bus 12 al vol?” Meer daarover lees je hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.