De ruimte ontdekken vanuit je luie stoel

In 1969 stond de wereld op zijn kop. De mensheid wist te landen op de maan en Neil Armstrong ging de geschiedenisboeken in als de eerste man die er een stap op mocht zetten. Anno 2018 kan iedereen het doen vanuit zijn of haar luie stoel door middel van Virtual Reality.

Je kunt Virtual Reality namelijk gewoon naar huis halen, want tegenwoordig verkopen verschillende bedrijven een speciale VR-bril. Een bril die je Virtual Reality alweer op een hele andere manier laat ervaren dan wanneer je een telefoon in een kartonnen bril stopt. De speciale VR-brillen die je volledig onderdompelen in de Virtuele wereld kun je bijvoorbeeld ervaren in Utrecht bij The VR Room.

Daar wordt je door experts bijgestaan wanneer je Vritual Reality wilt ervaren en heb je een groot aantal opties. Zo kun je bijvoorbeeld naar de maan, van een gebouw afspringen of je te pletter schrikken. In de onderstaande afbeelding kun je zien hoe dat in zijn werk gaat.

Wil je meer weten over Virtual Reality? Kijk dan vooral de dertiende aflevering van de herfst-editie van CampusTalk seizoen 2018/2019, waarin we naar Manchester gingen om te kijken naar de ontwikkeling van Virtual Reality. VR groeit namelijk niet alleen in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.