Drie redenen waarom Mobike niet werkt in Manchester

Mobike is vertrokken uit Manchester wegens teveel vandalisme. Je kan je afvragen hoe het mogelijk is dat dit de eerste stad uit 200 steden is waarbij dat gebeurd. De City Council of Manchester (gemeente) wist niet eens wat Mobike was, dus ging ik naar de pub om antwoorden te krijgen van de bewoners van Manchester. 

1.”Het komt door de arme mensen!”

Manchester is een oude industrie stad waar nog veel armoede heerst. “Ze struinen door de straten opzoek naar iets vermakelijks, voor hen is dat een fiets in de fik steken of vernielen. Zo zijn ze opgegroeid, als iedereen in je omgeving het doet neem je het vanzelf over, dat is dan normaal” verteld Dave die aan de bar zit. “Het is een groot probleem hier in Manchester, de armoede en zwervers. Ik denk als de gemeente daar wat aan doet het vandalisme ook achteruit gaat” sluit Dave af. Uit onderzoek blijkt ook dat veel vandalisme in fietsen heerst.

2. “Het zijn de studenten”

In Utrecht heeft de gemiddelde student ook zo’n vier fietsen per jaar omdat ze steeds gestolen worden. Komt dat dan omdat ze minder zuinig zijn op hun spullen of door de soort fietsen en tijden waarin ze de fiets gebruiken? “Studenten hebben minder verantwoordelijkheidsgevoel, ze dumpen de fiets ergens ,gaan er totaal niet voorzichtig mee om en zetten hem niet op het slot. Ze moeten nog leren om met spullen van een ander om te gaan” dat vindt Carol die achterin de pub de krant leest.

3. “Manchester is geen fiets stad”

Je kan natuurlijk niet alleen mensen het kwalijk nemen dat Mobike is vertrokken. Er zijn meer factoren die meespelen. ” Manchester is gewoon geen fiets stad, mensen zijn niet gewend om een fiets te gebruiken. Ik naam liever het openbaar vervoer doordat er geen veilige fietspaden zijn in de stad. Dat begint nu te komen, mensen moeten daarom heropgevoed worden in het fietsgebruik. Voor jullie Nederlanders zijn fietsen heilig, dat respect mist hier in Manchester” zegt Clark die nog een trekje van zijn sigaret neemt.

Hier onder zie een indicatie hoe Manchester met fietsen omgaat. Wil je meer weten over de Mobike, kijk dan uitzending 13 seizoen Herfst hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.