Hoe Nieuwegein voorop wil lopen als fietstad

Nieuwegein timmert hard aan de weg om een aantrekkelijke fietsstad te worden. Ondanks dat de stad goed bereikbaar is met de fiets, door het zogenaamde ‘Fietsnet’, wil de Fietsersbond Nieuwegein meer.

‘Wij hebben een soort metronetwerk voor fietsen aangelegd’, vertelt Clarion Wegerif van de Fietsersbond Nieuwegein. ‘Dat houdt in dat de gemeente ‘metrokaartachtige’ plattegronden heeft opgehangen en onze vrijwilligers de lantaarnpalen hebben gemarkeerd met de fietslijn waarop de fietser zich bevindt, zodat fietsers beter de weg kunnen vinden. Het Fietsnet hebben we overgenomen van Houten, want Nieuwegein is namelijk best een fijne stad om te fietsen, alleen omdat wij veel woonerven hebben is het soms best moeilijk om de weg te vinden.’

Fietsnet Nieuwegein (Gemeente Nieuwegein)

In de uitzending van 2 november liet Martin Key zien hoe Manchester de fiets populair probeert te maken, in een stad waar de fiets meer uitzending dan regelmaat is.
De groeikern Nieuwegein is al aardig op weg om een aantrekkelijke fietsstad te worden, door een groot aantal autoluwe straten. Maar ook Wegerif ziet nog een aantal verbeterpunten. ‘Nu proberen we de straten waar je al goed kunt fietsen nog makkelijker vindbaar te maken en ze nog beter in te richten. Bijvoorbeeld met rood asfalt, vervelende drempels weghalen en voorrang voor fietsers creĆ«ren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.