Nieuw leven voor Utrechtse bomen

Het hout van de tafel waar je nu aan zit, komt waarschijnlijk niet uit Utrecht. Maar stel je voor dat je volgende tafel gemaakt kan worden van een boom uit je favoriete park. Dankzij stichting Tafelboom krijgt Utrechts hout kans op een tweede leven.

In de uitzending 11 gingen we langs bij muziekdoosjes maker Rob de Looff. Voor zijn muziekdoosjes gebruikt hij hout van stichting Tafelboom. Tafelboom is een stichting die zich richt op het ambachtelijk, duurzaam en lokaal verwerken van het hout van gerooide stadsbomen.

Wij spraken met Egbert Boerma, een van de initiatiefnemers van Tafelboom.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.