Seksuele intimidatie groot probleem op festivals

Een hand op je billen of borsten of ongewenste seksuele voorstellen. Één op de vijf Britse festivalgangers krijgt te maken met seksuele intimidatie. Dat meldde The Guardian deze zomer. Van de vrouwen onder de 40 jaar is dat zelfs twee op de vijf.

 In Nederland ligt dit cijfer nog hoger. Hier krijgt bijna de helft van de vrouwelijke festivalbezoekers te maken met seksuele intimidatie. De meiden van NO THANKS! komen hier tegen in actie. Zij willen bewustzijn creëren over seksuele intimidatie tijdens concerten en festivals.

Begin oktober startte Rutgers, het kenniscentrum op het gebied van seksualiteit, samen met NO THANKS! en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals de campagne ‘Ben je oké?’. Hiermee spoorden ze getuigen van seksuele intimidatie aan om af te stappen op de persoon die het ondergaat. Dat zou ervoor zorgen dat het voor iedereen duidelijk is dat je wat kunt zeggen over ongewenst gedrag en hoe je dat kunt doen als je het ziet.

Inmiddels bestaat NO THANKS! bijna een jaar en zijn ze veelal in de media geweest om over seksuele intimidatie te praten. Onder andere EenVandaag besteedde deze zomer aandacht aan de organisatie. Bekijk hieronder de reportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.