Utrecht laat snor staan voor Movember

Je zag ‘ze’ misschien al vaker lopen. In de supermarkt, op kantoor, in de klas of misschien bij uw eigen partner. De snor. Het is niet een nieuwe hippe doelloze trend bij de mannen. Allesbehalve namelijk, want het is voor een goed doel: de gezondheid van de man. Mannen laten in de Movembermaand hun snor staan om hiermee aandacht en dus geld te vragen voor de gezondheid van de man. Het gaat namelijk niet de goede kant op met het mannelijke geslacht. Simpel gezegd, mannen gaan te jong dood. Wereldwijd sterven mannen gemiddeld 6 jaar eerder dan vrouwen.

Dat is precies de reden waarom de zogeheten Movember Foundation zich op de gezondheid van mannen richt. Hun doel is om aandacht te vestigen op de verborgen gezondheidscrisis onder mannen. En het werkt. In de afgelopen 14 jaar dat ze actief zijn, heeft de organisatie 654 miljoen euro ingezameld voor de gezondheid van de man. In 2017 kwam de Movembergemeenschap in 20 landen wereldwijd op voor de gezondheid van mannen. Dankzij het kweken van meer dan 301,943 snorren, wisten ze € 57 miljoen aan donaties in te zamelen.

Hieronder een filmpje over wat deze 30 novemberdagen nou precies inhouden?

Het gerucht gaat dat sporters met een snor beter presteren. Denk aan Keith Hernandez en Michael Phelps. Of de behaarde mannen in Utrecht daar ook attent op zijn gemaakt is de vraag. Maar wel duidelijk is, is dat de studenten van voetbalvereniging Odysseus ’91 zich van hun beste kant laten zien. Veel mannen dartelen met hun snor over de velden en versieren de dames in de kroeg met hun snorbaard deze maand. Komende zaterdag, tijdens de zogeheten Snorrenborrel worden de veelbesproken snorren geveild en vervolgens geschoren.

Een van die jongens die zaterdag wordt geschoren is Maarten de Kleijn. Hij bewijst dat je ook met een ietwat magere snor ook goed veel geld kan ophalen. Hij zit nu al op meer dan 350 ingezamelde euro’s. Dit had hij van tevoren niet gedacht. “Ja, dit is wel een verrassing. Veel verschillende donaties ook. Echt uit iedere hoek wel iets ontvangen. Huisgenoten, teamgenoten, studiegenoten en natuurlijk van m’n familie. Een beetje stalken via de sociale mediakanalen was wél nodig,” legt Maarten uit. Maar hoe is het hem gelukt om tot nu toe het recordbedrag op te halen? “Heel veel goodwill bij mensen kweken, denk ik. Mensen erop aanspreken. Alleen mijn kleine snorretje aan de buitenwereld showen is niet genoeg. Je moet echt het verhaal erachter vertellen,” legt de trotse snorremans uit. Het meest opvallende was volgens Maarten de anonieme donatie van 40 euro. “Geen idee wie dat was. Maar top natuurlijk. Bij deze nogmaals, bedankt aan diegene!”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.