‘Kop en staart’ van Oosterspoorbaanpark

Zoals je vandaag in de uitzending hebt kunnen zien (of hier aflevering 4, lente 2018-2019), duurt het nog ruim een half jaar voordat de fietsverbinding tussen de Maliesingel en de Abstederdijk, de kop, daadwerkelijk af is. Dat is vanwege de bouw aan het Hieronymuserf, halverwege de Parallelweg.

Speciaal voor de bouw van het duurzame woonerf is een bouwweg aangelegd en de voorzitter van Stichting Oosterspoorbaanpark Gerard Cats denkt dat deze bouwweg de reden is dat het fietspad nu doorgetrokken gaat worden: ,,Ik denk dat het nu eerder gelukt is, omdat de gemeente heeft afgesproken met de projectontwikkelaar van het Hieronymuserf dat het fundament waar de bouwweg nu op ligt later kan gaan dienen als de fundering van het fietspad. Een kleine winstpost.”

Een kleine winstpost

Een kleine winstpost dus, toch kent het Oosterspoorbaanpark ook nog een ‘staart’, dat is het gedeelte van de Koningsweg tot aan de nieuwe Uithoflijn. Het plan dat daar ooit voor was, kon toen niet waargemaakt worden; namelijk een fietssnelweg van de binnenstad naar Lunetten toe. Samen met dezelfde Stichting Oosterspoorbaanpark is gekeken naar de inrichting van dit doodlopende stuk. Conclusie is dat het park verlengt wordt met een wandelpad tot aan het spoor. In het volgende audiofragment spreekt redacteur Dion Balfoort af met Akke Bink van Stichting Oosterspoorbaanpark en vertelt ze meer over de oorspronkelijke plannen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.