Vmarkt gaat voor fysieke Vegan Supermarkt in Utrecht (+vlog)

Geen vlees, kip of vis eten, dat zal voor veel mensen al erg moeilijk zijn. Maar veganisten gaan nog een stapje verder. Zij eten ook geen dierlijke producten zoals zuivel of ei. In de uitzending van vrijdag 22 februari (CampusTalk lente 2018-2019 aflevering 4) werd besproken hoe mensen verstandig vegan kunnen eten. Maar waar halen vegans hun producten vandaan? Online bestaat er al twee jaar een Vegan Supermarkt, maar nu komt een fysieke winkel in Utrecht ook steeds dichterbij.

Sjoerd Keizer

De fysieke winkel moet, in het derde of vierde kwartaal van dit jaar, in Utrecht staan. “De crowdfunding start in april. Dan is het twee maanden crowdfunden en moet je nog gaan bouwen”, vertelt Natascha de Rooij, eigenaar van de veganwebshop Vmarkt.

Er is ongeveer 100.000 euro nodig om een fysieke veganwinkel te starten. Het voortraject loopt al goed. “Er zijn heel veel mensen die hebben aangegeven me financieel te willen ondersteunen. Dat is heel erg fijn en ik heb ook wekelijks nieuwe mensen die zich inschrijven voor de nieuwsbrief.”

Biltstraat of Amsterdamsestraatweg
De winkel moet aan de rand van Utrecht-centrum komen. “Dan kan je denken aan de Biltstraat of de Amsterdamsestraatweg. Dat soort locaties. Het wordt een grote winkel; je moet zeker denken aan 250 vierkante meter. Dan zijn er maar een paar locaties die in aanmerking komen”, sluit de eigenaar van Vmarkt af.

Beluister hieronder heel het gesprek met Natascha de Rooij van Vmarkt Utrecht. 

Vlog
Sjoerd ging zelf ook voor drie dagen vegan. Bekijk hieronder zijn vlog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.