Vrouw in de Media Award Utrecht gaat naar Saskia van Dockum

De directeur-bestuurder van het Utrechts Landschap, Saskia van Dockum, heeft dit jaar de Vrouw in de Media Award Utrecht gewonnen. Ze is volgens 34 procent van de stemmers betrokken en positief. Ook waren ze erg positief over haar inzet voor het behoud van de natuur en noemen haar een bevlogen spreekster.

Deze award is een initiatief van Janneke van Heugten en Marga Miltenburg. De initiatiefnemers zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. Het percentage vrouwelijke deskundigen in de Nederlandse nieuwsmedia is al jaren hetzelfde en staat al twintig jaar stil volgens hen.

Janneke van Heugten geeft lezingen, masterclasses en presentaties over hoe je als (vrouwelijke) professional meer zichtbaar wordt in de media. Daarnaast is zij het brein achter de website: Vaker in de Media (VIDM).

Marga van Miltenburg heeft een sprekersbureau ZijSpreekt. Dat is een Sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Ze wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia.

Wil je meer weten waarom Marga het uitreiken van deze award zo belangrijk vindt: Luister dan hier naar het interview met haar:

 

Wil je de hele uitzending zien met daarin het interview met de winnares uit Utrecht? Die bekijk je hier: CampusTalk 1 Lente 2018-2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.