Durf jij het aan: elke week een dag zonder vlees?

Dit jaar was van 11 maart t/m 17 maart de Nationale Week Zonder Vlees. Deze week is een initiatief van Isabel Boerdam. Zij vindt dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom wil ze een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en wis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. Volgens haar is vegetarisch eten niet saai, smakeloos of ingewikkeld.

Voor het item over de Nationale Week Zonder Vlees zijn we in gesprek gegaan met de initiatiefnemer van de week: Isabel Boerdam, met een veeboer Joëlle te Voortwis en met Hiltje Keller van de Partij voor de Dieren (PvdD). Hiltje Keller vertelt in dat item waarom het een slechte zaak is waarom mensen vlees eten en vindt dat we over moeten gaan op plantaardige voeding. Daarnaast vertelt ze ook over de Ode aan het Varken. De wat?

De ode aan het varken is het beeld dat je achter Hiltje Keller ziet staan. Deze stond van 18 februari tot 10 maart op de Neude. Dit beeld was er om aandacht te vragen voor de intensivering van de vee-industrie. Dat is een slechte zaak volgens de PvdD.

“De ode aan het varken is een kunstwerk die aandacht besteedt aan de situatie van dieren in de vee-industrie. We willen dat mensen gaan nadenken over hun stukje vlees dat op hun bord ligt”, Aldus Hiltje Keller.

Of diervriendelijk vlees bestaat is Keller heel duidelijk over: “Dieren worden gedood voor een stukje vlees. Dus wat is er diervriendelijk aan het doden van dieren?”

Het hele interview met Hiltje Keller luister je hier:

 

 

Wil je de hele uitzending zien met daarin het item over de Nationale Week Zonder vlees? Die bekijk je hier: CampusTalk 8 Lente 2018-2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.