Van box naar buiten

Paarden staan tegenwoordig te vaak alleen in een stal, terwijl het kuddedieren zijn die behoefte hebben aan sociaal contact en beweging. Om paardenhouders te laten zien dat het altijd mogelijk is om een paard buiten in een kudde te houden, wordt er door het team van Videohippisch gewerkt aan een documentaire genaamd “Van box naar buiten”.

In de documentaire wordt de kijker meegenomen in het verhaal van een paardeneigenaar die op het punt staat om een verandering te gaan maken van een box naar een buitenstalling. “Samen met professionals kijken we wat die verandering doet voor hem of haar en het paard”, legt initiatiefneemster Leonie Minnee uit. De rest van de documentaire bestaat uit een stuk geschiedenis over paarden houden, een stuk over wilde paarden en een praktisch gedeelte met tips voor verandering.

In Leonie’s carrière met paarden maakt ze vaak mee dat paarden heel lang alleen in boxen staan. Het doel van de documentairemakers is dat de kijkers er een positief gevoel aan over houden, waarbij ze een enthousiasme voelen om kleine veranderingen te maken, of om helemaal over te stappen. “We willen niemand veroordelen, maar graag nieuwe informatie geven met de documentaire”, vertelt Leonie.

Het script ligt er al, alleen de financiën nog. De documentairemakers zetten zich hard in om voldoende sponsors te vinden en hopen de documentaire in het najaar uit te zenden. Wil je meer over de documentaire weten? Luister dan het gesprek met Leonie hieronder!

 

Het team van Videohippisch is niet de enige die dit onderwerp onder de aandacht probeert te brengen. In de uitzending van vrijdag 15 maart (CampusTalk lente 2018-2019 aflevering 8laat Jantine Leeflang met haar website www.hetnieuwepaardenhouden.nl zien dat er in Nederland genoeg locaties te vinden zijn waar paarden buiten en in kuddes kunnen staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.