Voedingsexpert kritisch over slikken multivitamines

“Het slikken van multivitamines levert geen gezondheidswinst op”, zegt Jaap Seidell, voedingswetenschapper aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Onlangs werd Kurkuma tot Voedingssupplement van het Jaar verkozen door de brancheorganisatie van voedingssupplementen. Een reden om het eens over voedingssupplementen te hebben.¬†

Jaap Seidell geeft aan dat het wel heel nuttig kan zijn om supplementen te slikken als je een tekort hebt aan bepaalde vitamines. “Als je gewoon volgens de Schijf van Vijf eet, heb je eigenlijk geen supplementen nodig, behalve als je in een risicogroep valt.” Belangrijk is wel dat je niet te veel neemt. “De Algemene Dagelijkse Hoeveelheid is de richtlijn voor hoeveel iemand per dag van een vitamine nodig heeft.”

Het Voedingscentrum stelt die richtlijnen op en geeft aan welke groepen baat hebben bij het slikken van supplementen. Vitamine D bijvoorbeeld kan voordelen hebben voor jonge kinderen, maar ook voor bijvoorbeeld voor ouderen.

Luister hieronder het hele interview:

Voor meer informatie over voedingssupplementen, kun je kijken op de website van het Voedingscentrum: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/voedingssupplementen.aspx.

Meer informatie over de Verkiezing van Supplement van het Jaar: https://www.npninfo.nl/2019/02/Kurkuma-Supplement-van-het-Jaar-2019.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.