Gebrek aan vindbare informatiepunten in Utrechtse wijk Oost

Vragen over je buurt, de zorgverzekering, de belasting of wat nou het eigen risico is? Met deze vragen kun je terecht bij het wijkinformatiepuntIn de Utrechtse wijk Oost is er een te vinden. Toch is Sonja Willemsen van dit wijkinformatiepunt hier niet helemaal tevreden over: “Wij hebben geen herkenbare plek en worden daardoor niet gevonden. Zo kunnen wij geen toegevoegde waarde zijn.”

En dat is wel de bedoeling van deze ‘sociale VVV’ waar de hele wijk informatie kan vragen. Wij willen dat mensen goed geïnformeerd zijn en op die wijze langer zelfstandig kunnen blijven. Onze taak is om de juiste informatie te geven om dit te bereiken, zodat de mensen zelf de stappen ondernemen.”

Maar het informatiepunt wordt dus niet genoeg gevonden en is niet bekend bij alle wijkbewoners. “Vooral ouderen mensen zoeken liever persoonlijk contact dan telefonisch contact.” Op dit moment zijn Podium Oost (Oudwijkerdwarsstraat 148) en de tuinkas van De Wilg (Mecklenburglaan 3-5) de enige twee locaties waar het informatie punt op verschillende dagen te vinden is.

Beluister de hieronder geplaatste audio waarin Sonja Willemsen vertelt op welke manier het wijkinformatiepunt een nog grotere toegevoegde waarde kan zijn.

Tekst loopt na de audio door.

De laatste tijd krijgt de wijkvoorziening ook vragen over de buurtapps in de wijk. Deze app moet voor meer veiligheid op straat zorgen. Gebruikers van de app staan in direct contact met de politie en kunnen bij een verdachte situatie meteen contact opnemen met de politie en de andere bewoners in de straat of in de wijk. “Sommige mensen hebben hierbij ondersteuning nodig. Vooral voor ouderen zijn deze buurtapps lastig, omdat men het niet snapt”, meent Willemsen. “Deze mensen hebben behoefte aan een informatiepunt om te overleggen.”

In de uitzending van vrijdag 8 maart (CampusTalk Lente 2018-2019 aflevering 7) is het item te zien over de buurtapps in de Utrechtse wijk Oost. Hierin vertelt de wijkagente van Oost het idee, maar komen ook de problemen van de app voor bewoners in de wijk aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.