Wielerprofs wel naar Utrecht, maar de talenten niet

De Giro d’Italia kwam in 2010 naar Utrecht, de Tour de France startte er in 2015 en volgend jaar begint ook de Ronde van Spanje in de Domstad. Utrecht wordt hiermee de eerste stad in de hele wereld die alle drie de grote wielerrondes op bezoek heeft gehad.

Daar blijft het niet bij. De aankomende twee jaar komt ook het vrouwenpeloton naar Utrecht waar het startschot wordt gegeven voor de BeNeLadies Tour, een meerdaagse etappewedstrijd door België en Nederland met de beste vrouwenteams. Deze koers zal starten met een korte tijdrit in Leidsche Rijn.

Tegenover deze wielerevenementen op het hoogste niveau staat in Utrecht al 62 jaar de Ronde van Midden-Nederland op de kalender. Deze koers start en finisht in Utrecht en trekt onderweg richting de Utrechtse Heuvelrug en de beruchte Lekdijk. Deze mannenkoers is van een lager niveau dan bijvoorbeeld de Tour de France of de Ronde van Spanje, maar ’s werelds beste wielertalenten staan hier aan de start.

Dit jaar kan de Ronde van Midden-Nederland niet doorgaan. Er zijn niet genoeg sponsoren om de koers te kunnen financieren. “Na een zeer trouwe sponsorperiode van vier jaar heeft onze belangrijkste sponsor Business Park Papendorp besloten om niet verder te gaan met de sponsoring”, aldus de voorzitter van de wielerkoers Jasper den Hartog. “Dat heeft impact gehad op onze begroting.”

De aankomende jaren zijn de wielrenners en wielrensters die de Ronde van Spanje en de BeNe Ladies Tour rijden dus wel te zien in Utrecht, maar dit jaar zal de Ronde van Midden-Nederland dus niet plaatsvinden. In het onderstaande fragment is voorzitter Den Hartog te horen over de vele wielerevenementen in de stad, maar ook over het ontbreken van zijn Ronde van Midden-Nederland.

Tekst loopt door onder fragment.

In uitzending 13 van CampusTalk Lente 2018-2019 is een item te zien over de Utrechtse wielerclub UW&TC De Volharding die een vrouwenteam willen opstarten. Dit item is hieronder de bekijken:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.