Datingsite voor bikers

Boer Zoekt Vrouw, Trucker Zoekt Vlam of Doglover; een kleine greep uit de talloze niche dating-websites, -apps en -programma’s die er bestaan. Relatief nieuw op de markt is de BikerSingles-groep. Zoals de naam al doet vermoeden: een datingsite voor vrijgezelle motorrijders.

In uitzending 2 van CampusTalk seizoen Lente 2018-2019 maakten we al kennis met het Biker Zoekt Babe-evenement Рspeeddaten Рdat vanuit bikersingles.nl werd georganiseerd op de Motorbeurs in de Jaarbeurs. Het lijkt een trend die jaarlijks groter en groter wordt. Als je kijkt naar de verschillende niche-datingapps zijn er sites voor boeren, zeelieden, kattenliefhebbers, hondenliefhebbers, saladeliefhebbers, glutenvrij, snorren, luiers en verzamelaars. De ene praktischer dan een ander. Het agrarische beroep wordt jaarlijks minder populair en om je boerderij te kunnen runnen heb je nou eenmaal meerdere handen nodig. Een datingwebsite voor mensen die glutenvrij leven, waanzinnig praktisch om niet alleen te hoeven nadenken over het schoon houden van je huis en je met eten geen rekening hoeft te houden met andere eetgewoonten.

Soms neemt de hobby een belangrijk deel van je leven in. En dat wil je dan kunnen delen

Daar tegenover staan de datingapps voor zeelieden, mensen met snorren of nu ook motorrijders. Wat maakt het nou zo handig om als kapitein van een schip iemand van een ander schip te gaan daten? Ga je dan zwaaien naar elkaar? Of kun je daadwerkelijk met elkaar praten over de kracht van de golven afgelopen weekend? Ellen Stra, van bikersingles.nl, legt uit waarom het nou belangrijk is om zulke dating-applicaties wel te hebben: ,,Je deelt een hobby. Niet iedereen begrijpt je hobby en soms neemt de hobby een belangrijk deel van je leven in. En dat wil je dan kunnen delen.”¬† Bij motorrijden dus ook. Het is geen geheim dat er vaak getoerd wordt in groepen en vanuit de Facebookgroep – die enkel toegankelijk is voor vrijgezelle motorbestuurders – worden zulke tochten georganiseerd, zodat vrijgezellen de kans krijgen elkaar te leren kennen. Ellen is geen vrijgezel meer, dankzij BikerSingles: ,,Patrick en ik hebben elkaar via de groep leren kennen. Normaal, als je een relatie krijgt, moet je de groep verlaten. Bij ons was dit anders, omdat wij beiden het beheer van de groep doen. Wij zijn dus gelukkig nog steeds welkom.” Deze groep kan dus voortbestaan, het is afwachten welke niche er binnenkort een eigen datingsite krijgt.

 

Een heel andere tak binnen de motorwereld: je motor laten zegenen. Waarom dit gebeurt hoor je hieronder in een interview met Herwin Niesink.

Een gedachte over “Datingsite voor bikers

  • 2 juli, 2020 om 15:51
    Permalink

    Binnenkort de app voor cabrioliefhebbers. Bestuurder zoekt bijrijder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.