Groen op straat óf op je computer: het maakt je gezonder

In de komende tien jaar komen zeventig duizend nieuwe Utrechters in de stad wonen. Dat betekent dat er gebouwd moet worden. De openbare ruimtes worden voller en drukker en dat gaat ten koste van het groen in de stad.

Om daar een oplossing op te vinden, is de stichting Utrecht Natuurlijk een project gestart om mensen te stimuleren om zelf groen te plaatsen in de eigen straat. Waarom en hoe de mensen dit moeten doen? Dat is te zien in uitzending 13 van CampusTalk Lente 2018-2019.

Naast de redenen die in dit item worden opgenoemd om groen te plaatsen, kan ook de eigen gezondheid van mensen worden beïnvloed door het plaatsen van groen in de eigen straat. Sjerp de Vries, omgevingspsycholoog van de Wageningen University & Research, vertelt in het onderstaande fragment hoe belangrijk groen in de straat is voor de gezondheid van de bewoners.

Tekst loopt door na het fragment.

Op de website van Utrecht Natuurlijk is meer informatie te vinden over de folder uit het televisie-item en hoe je een perfect geveltuintje kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.