Hoe jij op festivals nieuwe muziek kan ontdekken

De zon begint weer steeds vaker te schijnen, dit betekent niet alleen dat de zomer er weer aankomt maar ook dat het festivalseizoen weer begint. Naast biertjes drinken met je vrienden kan je op deze festivals ook nieuwe muziek ontdekken.

Jason Mansoor is fervent festivalbezoeker. “Ik begon met vooral edm-festivals. Inmiddels ga ik naar festivals waar minder commerciële meuk wordt gedraaid.” De keuze voor festivals die zich meer richten op techno en drum&bass kwam in de studententijd van Mansoor. Er volgde toen ook een omslag in de manier waarop hij festivals selecteerde.  “Waar ik vroeger vooral keek naar de line-up, gaat het er nu meer om wie naar een bepaald festival toegaat. ”

Toch ontdekt Mansoor nog steeds nieuwe muziek door zijn festival bezoek. “Als ik een hele goede set hoor tijdens een festival dan luister ik thuis nog een keer naar de set, zo ontdek je nog wel eens nieuwe nummers.”

Nog meer horen over festivals bezoeken? 

 

Krijg jij hier nou festivalkriebels van,  dit zijn de leukste festivals in Mei:

  • Het allerleukste bevrijdingsfestival wordt gegeven in Groningen. Hier kan je op 5 mei onder andere Tom Walker en $hirak luisteren.
  • Wil je nou naar een technofeestje dan moet je eigenlijk wel naar Soenda, dat dit jaar op 19 mei plaats vindt.
  • Ga je nou liever een lekker snacken. Dan ben je bij rollende keukens aan het goede adres, hier kan je de lekkerste dranken en hapjes vinden.

In campustalk 1 van Lente 2018-2019 praten wij met muzikanten over waarom zie kiezen om op een festival te spelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.