Hoe werf je nieuwe vrijwilligers?

Werken zonder dat je ervoor betaald krijgt, klinkt misschien niet heel leuk. Als je het de vele vrijwilligers in Nederland vraagt, geeft het ze juist bergen met voldoening. Kasteel Amerongen en Stichting Present pakken de werving op geheel eigen wijze aan!

Bij Kasteel Amerongen organiseren de vrijwilligers een banenmarkt. In de oude plantenopslag op het landgoed staan tafels vol spullen die verwijzen naar de verschillende functies die ze in de aanbieding hebben. Bezoekers lopen ge├»nteresseerd langs de grote tafels en kletsen wat af met de wervers. “Dit is toch een stuk leuker dan een vacature op een website, toch?”, aldus een bezoeker.

“Ik denk dat de manier waarom wij vrijwilligers werven, veel meer past in deze tijd.”

Bij Stichting Present pakken ze het helemaal anders aan. De vrijwilligers kunnen zich geheel vrijblijvend aanmelden en binden zich niet aan tijden of vaste dagen. “Mensen kunnen zich aanmelden en helpen om bij mensen thuis te klussen. En dat doen ze dan voor 1 klus”, verteld Connie Bareman. Hierdoor houden ze de deur voor vrijwilligers altijd open en hopen ze een beetje mee te gaan met de tijd. Daarover hoor je alles in in onderstaande interview:

Kasteel Amerongen koos voor een unieke manier om vrijwilligers te werven. In campustalk 4 seizoen Lente 2018-2019 legt vrijwilligerswerver Wim Krul uit hoe dat in zijn werk ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.