Voetballers verdeelt over beste speeldag

De Utrechtse voetbalclub Elinkwijk maakte onlangs de keuze om van Zondag naar Zaterdag over te stappen. Bij veel van de supporters leidde dit tot protest. De 100 jaar oude club speelt namelijk al sinds mensenheugenis op zondag. Een traditie die volgens de supporters niet verloren mag gaan. 

Veel spelers denken daar anders over. Zij begrijpen de keuze van hun club wel. Zo ook Mereyn Geskus die voetbalt bij Elinkwijk. “De club merkt dat veel spelers tegenwoordig liever op zaterdag spelen dan op zondag. Een club wil natuurlijk ook de beste spelers en dan kies je dus voor de zaterdag.”

Benieuwd naar wat mereyn nog meer te vertellen heeft over de keuze van zijn club? Beluister dan hieronder het hele interview. 

Toch zou niet elke club op begrip kunnen rekenen als zij voor deze keuze komen te staan. Susan Marsman gaat nog elk weekend terug naar Brabant om daar bij haar club te voetballen. “Zondag is voor mij de voetbaldag. Hier zal voor mijn gevoel in Brabant ook niet zo snel verandering in komen. Je ziet bij ons in de omgeving namelijk geen enkele club die kiest voor de zaterdag.”

Elinkwijk koos om verschillende reden voor de zaterdag. In campustalk 10 seizoen Lente 2018-2019 legt vice voorzitter Paul van Berg de keuze verder uit. 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.