Zo kun jij het klimaat een handje helpen

Het klimaat veranderd en dat zit veel mensen dwars. Het is zelfs zo erg dat sommige mensen last hebben van klimaatdepressie. Dat is zoals je al verwacht, depressief worden omdat het klimaat achteruit gaat. 

Met deze insteek heeft TivoliVredenburg in samenwerking met de Gemeente Utrecht een grootschalige therapiesessie tegen klimaatdepressie georganiseerd. De mensen die hier mee zaten konden op deze avond luisteren naar lezingen en praten met anderen. Hoe zo’n avond er precies aan toe ging kun je zien in Campus Talk aflevering 2 Lente 2018-2019.

Maar wat kun jij als lezer precies doen om het milieu een handje te helpen?

1: Minder vlees eten. 
Het produceren van vlees kost heel veel energie en vooral ook heel veel water. Per 100 gram rundvlees wordt er ongeveer 650 liter water verbruikt. Vergeleken met andere landen is dit laag. In andere landen wordt er gemiddeld 1500 liter water verbruikt per 100 gram rundvlees.

2: Pak de fiets of het openbaar vervoer
Er komen geen schadelijke stoffen uit een fiets, en zo krijg je nog beweging ook. Mocht het te ver zijn om te fietsen, pak dan het openbaar vervoer. Dit is een stuk schoner dan een auto. Neem ook minder vaak het vliegtuig, want vliegen is een van slechtste dingen voor het milieu. Sommige mensen hebben zelfs last van een heuse ‘vliegschaamte’, ze schamen zich dat zo ooit of soms het vliegtuig hebben genomen.

3: Recycle!
Afval scheiden is heel belangrijk. Want hierdoor kunnen ze alles gebruiken om nieuwe producten te maken. Als afval niet uit elkaar gehaald is dan is het een stuk moeilijker om alles uit te zoeken voor hergebruik.

Natuurlijk zijn er zoveel manieren om bij te dragen aan het milieu. Maar het zijn vaak de kleine dingen die zorgen voor een groot verschil.

Luister hieronder naar documentairemaakster Bodil Tummers over hoe zij bijdraagt aan het milieu en over haar nieuwe documentaire Up A Tree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.