Wat maakt een goede pizza?

Tomatensaus, kaas, champignons, chorizo en paprika. Zomaar een greep uit de vele ingrediĆ«nten die je op je pizza kan bestellen, maar een echt goede pizza maken blijft een vak apart. De eerste gediplomeerde pizzabakkers kregen in Utrecht Overvecht hun diploma en met italiaan en pizzabakker Joshua bespreken we waar zo’n pizza dan aan moet voldoen.

“Het is net als een boterham voor de Nederlanders. Italianen leren pizza maken vanuit de cultuur”, vertelt italiaan Joshua. Het zit er bij de Nederlanders dus niet van nature in en alleen daarom al is de nieuwe opleiding tot pizzabakker een uitkomst. Stichting DOK030 leidt deze nieuwe pizzabakkers op en de kandidaten mogen zich aan het eind van de rit pizzaiolo noemen. De eerste afgestudeerde pizzabakkers zijn inmiddels aan het werk.

“Behandel de deeg als de borsten van een vrouw, met veel liefde en respect.”

Docent Mick is van plan het concept uit te rollen over het hele land. “Met Utrecht Overvecht als het middelpunt. De pizzahoofdstad van Nederland”, grapt hij, maar zijn plannen zijn erg serieus. De volgende lichting studenten is inmiddels begonnen. Daarbij is DOK030 ook genomineerd voor Leerbedrijf van het Jaar door het ROC Midden Nederland.

Stichting DOK030 levert als eerste in Nederland getrainde pizzabakkers. In campustalk 8 seizoen Lente 2018-2019 spreken we met de eerste afgestudeerde pizzaiolo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.