Klassieke muziek op een laagdrempelige manier

Het Muzieklokaal aan de Bemuurde Weerd Oostzijde in Utrecht is het eerste klassieke proeflokaal van Nederland. Al bijna 5 jaar lang kun je hier genieten van een lunch, borrel of diner onder het genot van klassieke muziek. 

Talitha Verheij heeft samen met Sanne van Buuren het Muzieklokaal opgericht. “We wilden iets doen wat vernieuwend was. Daarnaast wilden we ook dat meer jonge mensen gingen luisteren naar klassieke muziek. Als ik naar een klassiek concert ga zit ik vaak tussen grijze hoofden en dat is helemaal niet nodig. Op deze manier gaan we met de trend mee, om de klassieke muziek sector wat te verjongen. In een cafe zijn jonge mensen meer in hun natuurlijke habitat, dan in een concertgebouw. Door de muziek op een laagdrempelige manier aan te bieden en op spelenderwijs naar binnen te gieten denk ik dat het een goede formule is voor een jonger publiek.”

Naast het bieden van een lekkere lunch of een kopje koffie, vinden ze het ook erg belangrijk dat de gasten zich thuis voelen in het Muzieklokaal. “Gasten komen bij ons ook echt genieten van de muziek. De klassieke muziek draagt bij aan ontspanning en rust die mensen voelen als ze bij ons te gast zijn. We horen vaak dat mensen zich erg thuis voelen bij ons.”

Elke donderdagavond en zondagmiddag zijn er liveoptredens in het Muzieklokaal. Wil je horen hoe dat ongeveer klinkt?

Dit optreden werd verzorgd door Classic Jazztet

In campustalk 1 van Herfst 2019/2020 hebben we het over verschillende manieren om klassieke muziek interessant te maken voor een jonger publiek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.