Zelf ratten bestrijden

Het aantal ratten in Nederland neemt toe. Er wordt zelfs verwacht dat ze voor net zoveel overlast gaan zorgen als de processierups. Hoe moeten we een rattenplaag tegen gaan nu er geen gif gebruikt meer mag worden? 

Patrick Kramer van Jonker ongediertebestrijding ziet dat de rattenproblematiek de afgelopen jaren sterk is toegenomen in Utrecht. “De afgelopen jaren hebben we steeds meer meldingen binnengekregen van rattenoverlast. Dat is voor ons positief, omdat we het erg druk hebben en we meer omzet maken. Maar voor de particulier is het natuurlijk ontzettend vervelend. Als ze van de ratten af willen, moeten ze daarvoor betalen.”

De ontwikkeling van ratten is erg snel. Op het moment dat er dan niet veel bestrijdingsmogelijkheden zijn voor bewoners, dan neemt de populatie automatisch toe. Dat resulteert in een verhoogd aantal ratten in de regio. “Als particulier heb je tegenwoordig bijna geen mogelijkheden meer tot bestrijding. Dit komt omdat de meeste bestrijdingsmiddelen niet meer gebruikt mogen worden. Daardoor wordt het ontzettend lastig om de ratten aan te pakken, ze zitten namelijk overal.”

Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen zegt dat er groot onderzoek nodig is naar de bestrijding van ratten.

Hoe bestrijdt Patrick Kramer de ratten? En wat zou je zelf kunnen doen? Luister het hier!

 

In campustalk 2 van Herfst 2019/2020 hebben we het uitgebreid met fractievoorzitter CDA, Sander Van Waveren, over de rattenproblematiek in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.